Jeg er glad for å ha fått mange heiarop, hjelp og tips til prosjektet mitt. For tiden hjelper jeg mest til hos en melkebonde i Skiptvedt. Det består av praktisk arbeid i fjøset, samt noe kreativ tenkning og utvikling av nye konsepter. Jeg sparrer også litt om markedsføring, historiefortelling og promotering med en melkebonde i Skjeberg.

Jeg har for tiden tre gode melkebønder innenfor samme øko-melkering i Østfold, som tilbyr opplæring, sparring og heiarop; Alf Håvar Bro, Tor Jacob Solberg og Ole Røed.

Takk til Nortura for arbeidsklær

Siden jeg gjør dette frivillig, kjører jeg lavkost og blir takknemlig for å bli sponset med arbeidsklær. Jeg hørte med både Nortura og Tine. Hos Nortura fikk jeg positiv respons og applaus, og fikk velge og vrake i kjeledresser og andre klær jeg kan bruke på gården. De kommer godt med.

Dog ønsker jeg meg et fortsatt et par arbeidsbukser jeg kan bruke i fjøset i sommer, strl 40. Tips om noen som kan sponse meg med dette mottas med takk 🙂

Lange og gode dager i fjøset blant kuer, kalver og okser

Oksene er de som har vært mest opptatt av å bli kost og klødd. Kuene har vært litt tilbakeholdne, men nå står flere av dem og venter på å bli kost med når jeg går rundt og skraper og strør. De elsker at det skjer noe, og skal lukte og sjekke ut alt jeg holder på med.

Det er flott å være med på kalving, og tidkrevende å få noen av kalvene som har fått for lite melk til å drikke av flaske. Men ekstra hyggelig når de får det til, og særlig når jeg blir overstrømmet av kalve-kyss og kjærtegn. Stivt og klissete hår regnes som et ekstra gode.

Dagene består av skraping, strøing, gi kraftfor, vasking og spyling av diverse og masse ku-kos og godsnakk. Samt sjekke kyrenes helse, og hvem som er brunstige og klar for insiminering osv, velge ut okser som kan passe og hjelpe dyrlegen når han/hun kommer i fjøset for diverse.

Og noen dager ekstra arbeid når maskina som deler ut fôr går adundas. For dyrene nærmest maskina var det selsvagt fest og stor stas. Det ble noen trillebårlass å kjøre ut til dyrene i resten av fjøset den dagen 🙂

Jeg har hovedinnsatsen på gården i Skiptvet i tiden framover, men er alltid interessert i tips til andre steder og bønder hvor jeg kan bidra. Skulle veldig gjerne jobbet litt med hester også etterhvert 🙂